Velkommen til Pit Stop Soon 2022!

Vi møtes på et sted midt i sentrum av landsbyen Soon, ladestedet som var den tryggeste og mest effektive seilskutehavna for skutene fra Nederland og resten av Europa til hovedstaden Oslo/Christiania/Kristiania/Oslo. Datoen er 29 mai og frammøte er kl. 11.00. Følg E6 fra nord (Oslo) avkjørsel 16 ved Vestby Kirke og følg lokalveien parallelt med E6 sydover til landsbyen. Fra sør/vest Moss: Følg lokalveien fra Moss havn eller E6 syd til Sonsveien Stasjon og ned til sentrum, eller følg generelt skilter til Son sentrum. Gamlenavnet ’Soon’ gjelder lokalt og i kulturhistorisk sammenheng, mens byråkratene bestemte at det 400 år gamle navnet skulle forandres til ’SON’. (I starten het det ‘ZOEN ap den water’ på nederlandske kart fra 1600-tallet).

Når dere ser den hvite museumsportalen Soon Kystkultursenter midt i Soon og en tøff sjørøver ved navn Alex, bare rull rett inn og parker nedover på venstre side mot brygga fra hans OPEL Blitz lastebil fra før krigen. Alex fyrer opp en kaffe og en vaffel og tar en hurtig-orientering før den lokale befolkning ankommer. Alex er vår fargerike sjørøverfigur, på grensen til pensjonert, men fortsatt den superaktive fyren som farget kulturlivet i Soon siden han skapte det legendariske stedet «Klubben i Soon» på 70-tallet, der «alle» fra Lillebjørn Nilsen og de kuleste jazz-gutta til de tøffeste rockebanda på 80 0g 90-tallet. Alle ville spille på Klubben.

Folk flest vil kose seg med barn og barnebarn, støpe tinnsmykker, fange småkrabber og bli kjent med Oslofjordens skumleste sjørøver som spiller gamle sanger fra gamle lydbånd. Museets kulturhistoriske lille samling inkluderer Soon Brannstasjon fra den tiden de brukte hjulkjerrer og håndrullede slanger og bøtter samt lokale bygninger som representerer Soon for flere hundre år tilbake. På museet finner man også gjenstander og bøker om Soon og selvsagt sjømannen Alex, vår lokale Erik By som forteller historien (og mange andre gode historier.) 


PIT STOP SOON fortsetter klokken 13 ut fra museet til venstre, over broa og rett oppover retning Hølen. Se skilter venstre side etter ca.1,5 km til PIT STOP SOON og Gun og Arvids fargerike Hill’Billy hage der det vanker pølser, kaffe, vafler og frittgående høner. Årets overraskelse er et frittgående rock’a’billy band med Mad Max og hans kumpaner i toppform….velkommen til en heftig søndag fram til klokken 16’ish..

PS. Deltageravgiften er kr. 100.– og kan innbetales til klubben på Vipps # 17469. Vi ønsker også at du forhåndspåmelder deg. Det er fort gjort og kan gjøres her:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

This entry was posted in Ukategorisert. Bookmark the permalink.

Leave a Reply