Rapport fra Enköpingmarkedet 2024


Rune Stjernen


Markedet hos Strul MC i Enköping i februar, har i mange år vært åpningen av MC sesongen for flere i Norsk Indian Klubb. For noen år siden fant noen “lure” sjeler ut at markedet skulle flyttes til mai måned, samme helgen som Ekeberg markedet i Oslo. Da var det mange nordmenn på Østlandet som ikke dro dit de årene det var tilfelle.

Juha og Karina var på plass i Enköping.

Men i år var det flyttet tilbake til februar. Jippi. Mange ville dra, men lørdag 10. februar var det også 50 års jubileum for NVMC i Oslo. Da prioriterte noen fra Oslo området det i stedet.
Jeg og Ola Prestløkken dro over. Avgang fra Strømmen kl. 10.00 Fredag 9. februar med retning Ärjeng for bunkring, så videre til Grums for lunsj. Ola skulle ligge på hotell i Enköping, mens jeg lå på scenen i markedslokalet som vanlig.

Vel fremme betalte vi oss inn, og med armbåndet på plass kunne vi gå som vi ville. Først var det å finne kjente. Vi fant Kurt Dale, Gunnar Ole Vadset, Jan Nybø, Jan Kåre Vadset, Ola Isaksen, Andreas Schytte Larsen, Morten Femoen, Geir Smith, Kjell Prøven og Tor Anders Ørka av norske.

Tor Anders Ørka og Kjell Prøven slapper av med en bayer.

Ellers var Kjell-Åke, Jørgen og Juha og Carina på plass som selgere. Bjørn og Katarina var der men solgte ikke noe denne gang. Fra Danmark kom Bøf og Anne-Mette og fra Åland var Martin på plass. For å nevne noen. Vi gikk for pytt i panne i baren og noen små bayere i hyggelig selskap med noen av de ovennevnte utover kvelden.

I og med at mange ligger på hotell var det god plass til overnatting i klubblokalet. Veldig stille og fint. Ikke ble vi vekt alt for tidlig heller. Det var mulig å få kjøpt deler man trenger, og kanskje ikke trenger, av nye og brukte deler til motorsykler av ymse merker. Mest Amerikansk med hovedvekt på Indian og Harley. Alt fra hele sykler, motorer, girkasser, rammer, Skjermer, hjul, styrer, magneter og mye annet.

Polakkene var på plass med fine nyproduserte deler. Jeg har kjøpt seter av de til 3 forskjellige typer Indian og må si at det har vært verdt pengene.
Men prisene stiger her også. De som følger med på Ebay ol. har sett at det internasjonalt nesten har blitt ulevelige priser på deler. Det speiles her også.
Jeg fikk allikevel handlet noe deler, mest repro til ganske hyggelige priser. Ola kjøpte ingenting, men var fornøyd for det.


Kl. 11.00 Lørdag dro vi hjemover. En lett middag i Grums og handling i Töckfors ble det tid til på veien.
Neste år er vi der igjen.

Rune Stjernen

This entry was posted in Marked, Terminliste. Bookmark the permalink.

Leave a Reply