Pit Stop Soon 2022 – Son Kystkultursenter

Søndag 29 mai var det på nytt frammøte i Soon, og denne gangen på Kystkultursenteret. Været var det ingen ting å utsette på i år, og alle som ankom fikk en herlig formiddag på brygga, omgitt av kulturgjenstander fra Soons glansperiode som kystby.

Ola, Rune og jeg var det første som trillet inn porten på museet og etter hvert dukket innehaveren opp med Pit Stop-skilt til porten. Bjørn Hvaleby, Bjørn Lind og AB var de neste som ankom, Hvaleby med sin Kitchengreen Chief og AB uten sykkel. Arne Aarum svingte innom med en halvmoderne HD, og dro like fort igjen.

Et besøk på museet ble gjennomført, med kjøp av kaffe og vaffel. Jammen dukket ikke Lars Baardsgaard opp også, uten motorsykkel, men med godt humør. Vår vert for ettermiddagen, Arvid, dundret inn porten og rygget på plass. Alt klart! Nå dukket jammen Thomas fra Eidsvoll opp også, på sin flotte 600ccm Scout 1925. Han hadde brukt 3 timer på turen fra Romerike. Steinar Braaten var også på plass.

Hill Billy Heaven.

Arvids sted ligger bare noen få kilometer fra Soon sentrum, langs “indre”-veien mot Vestby. Som vi har beskrevet tidligere er dette en vidunderlig plass, garasje/hobbyrom med en omfattende samling av motor- og musikkrelaterte saker; plakater, albumcovere og bilmodeller. Gitarer hengende på vegg og i tak, jukebox. Grombilen hadde vi tauet ut torsdagen før, så nå var det rigget for livekonsert og mingling. Geir Johansen var også tilstede og slappet av i sola

En gruppe HD karer hadde meldt ankomst hos Arvid og ble tatt hjertelig i mot. En av disse hadde riktig nok kun kjørt noen hundre meter med sønnen i sidevogna. Vogna var en slags flexicar type som ligger over i svingene. Hos Arvid dukket flere av hans venner og bekjente, og ved pølsegrytene stod Alma og Gun klare med pølser og vafler. Vi har sagt det før, men gjentar det gjerne; en tusen takk til vertskapet Gun og Arvid for at dere byr på et flott sted og en super service. Nok en herlig ettermiddag i Son!

This entry was posted in Ukategorisert. Bookmark the permalink.

Leave a Reply