Eventyrhelg i Telemark – Indian Summer Meet 2022

På Kviteseid bygdetun.

I 2010 byttet Norsk Indian Klubb sted for sitt årlige arrangement. Den gang flyttet vi fra Gudbrandsdalen til Valdres og årsaken var det internasjonale treffet i 2010. Årets Indian Summer Meet var lagt til Garvik Camping ved idylliske Seljordvannet, og også denne gangen var byttet motivert av neste års begivenheter. International Indian Rally, Norway vil finne sted noen mil unna, i Vrådal.

Telemark og Telemarksregionen er kanskje noe av det mest urnorske som finnes. Her fant man opp skiløpingen, bilen “Troll”, stavkirker, folkemusikk og tungtvann. Landskapet er et sammendrag av norsk natur, skoger, daler, vann, presentert på dramatisk vis. Til og med dialekten til Telemarkingene har et anstrøk av eventyr. Midt i dette finner man perfekte motorsykkelveier.

Vi var spent på hvordan dette ville falle ut. I Valdres hadde vi bygget opp et kontaktnett, vi hadde gode sponsorer og lokale krefter som hjalp oss praktisk. Nå måtte vi skaffe nye ressurspersoner og finne andre måter å løse oppgavene.

På plass på Garvik Camping.

Min egen reise til Garvik startet torsdag. En gruppe av oss ble enige om å møtes på Lierkroa for samkjøring til Telemark. Det ble meg selv, Rune Stjernen, Ola Prestløkken, Arvid Munthe Johannesen, Per Kolstad, Kim Jarre og Bent Granberg. Kjøringen gjennom Drammen ble tidvis stressende, med filbytter og mye trafikk, men ut på den andre siden, mot Sande roet det hele seg og framdriften var god. Ved Hvittingfoss fikk jeg plutselig motortrøbbel og måtte på hengeren. Resultatet ble at Bent måtte kjøre HD,n sin resten av veien.

Framme i Garvik ble vi innlosjert og Chiefen tatt av hengeren. Feilen ble raskt funnet på fredag morgen, etter tips fra Geir Johansen (1). En dårlig kontakt i tenningsbryteren var synderen.

Fredag var alle klare for Ride Out til Lunde, og Telemarkskanalen. Herlighet for flotte veier og eventyrlig utsikt over kanalen, vannene og dalen. Vi hadde også med oss sydentemperaturer hele helgen. I følgebilen til Rune registrerte vi 32 graders i skyggen.

Lørdag var den store dagen, med Hill Climb og besøk på Kviteseid bygdetun. Nå fikk jeg anledning til å kjøre Chief også. Første del var Kviteseid med fotografering for en potensiell kalender. Vi hadde valgt ut Magne Vrå med sin flotte HD ekvipasje, Tomas Zateks Scout, Flovikholms nye firer og en HD Panhead eid av Tor Alvsåker.

Fra Kviteseid bar det til Vrådal for Hill Climb og lunch på Straand Hotell. Hill Climben var lagt til hytteområdet “Vrådal Panorama”. Og hvilket panorama! Det var en helt utrolig oppstigning, med utsikt fra toppen, helt til svenskegrensen. Lunchen på Straand Hotell var super, men den intense varmen ble etter hvert et tema og behovet for skygge meldte seg for mange av deltagerne.

En dramatisk melding fra Garvik gikk ut på at Kjell Åkes Indian Four med sidevogn hadde tatt seg en tur på egenhånd, ned skråningen mot nabohyttene. Heldigvis ble det ingen personskade og kun overfladiske lakkskader. Og jammen dukket ikke Kjell Åke opp på Straand Hotell, til applaus fra samtlige deltagere. En lykkelig slutt, tross alt.

Lørdag kveld ble det delt ut premier for beste sykkel, Hill Climb og forskjellige andre priser. Vi kommer tilbake med endelig resultatliste.

webmaster.

This entry was posted in Ukategorisert. Bookmark the permalink.

Leave a Reply