Årets første svensketur – Enköpingmarkedet.

Ny begynner det! Nu kjör vi! Første punkt på terminlisten er Enköpingmarkedet på Strul MCC, lørdag 11. februar. Norsk Indian Klubb vil, som vanlig, forsøke å hjelpe til med å koordinere kjøringen til Sverige. Opplegget er som følger:

Avreise fra Oslo-området midt på dagen fredag 10.ende. Pit stop i Årjäng for nødvendig grensehandel, deretter noen mil ekstra før vi spiser middag i Grums. Heretter er det kjøring på vinterveier mot Enköping.

P1030989

Framme på Strul MCC er det gjensyn med gamle venner, med øl og prat, før vi køyer inn under handelsbodene og får noen timers søvn. Klokken syv, åtte, blir man vekket av de første markedskundene. Like greit å stå opp. Enköpingmarkedet er kanskje Nordens største Indianmarked med selgere fra Sverige, Norge, Finland, Polen og Tyskland. Men først og fremst er det en sosial arena hvor man treffes og legger planer for sesongen som kommer.

Markedet er avholdt på Strul MCC,s lokale, som opprinnelig er en dansbana. Her ble det arrangert dans og konserter i tidligere år. Lokalene er nå et klubblokale med bar/spiserom i første etasje og selve markedet oppe i annen etasje. I tillegg åpnes verkstedet ute i sidebygningen for bruk som salgsbod.

Lørdag kl. 11.00 – 12.00 vender vi nesa hjemover igjen og forlater Enköping. Med en lunch i Grums (nok en gang) og litt Harryhandel i Töckfors avslutter vi en hyggelig markedstur. NB! Dette er et utrolig opplegg; handletur til Sverige og lørdagkvelden hjemme i stua.

I fjor var det rekordoppslutning av nordmenn på turen vår, i år håper vi på en gjentagelse. Er du interessert i å være med og kanskje dele på reiseutgifter kan du starte med å melde din interesse til NIK. Send en e-post til webmaster@indianklubb.no evt. sfos@online.no så kan vi se om vi får koblet deg med noen andre for felles transport, eller hjelpe til med litt informasjon.

Webmaster NIK.

This entry was posted in Løp og treff, Marked, Terminliste, Ukategorisert. Bookmark the permalink.

Leave a Reply