Europas beste Indian marked finner du i Sverige.

Tekst Arne Bjørn Hoel / Foto Stein Fossheim 

Hvor finner du Indian deler? Medlemmene i Norsk Indian Klubb er flinke til å hjelpe hverandre med deler, og stort sett er det jungeltelegrafen som fungerer best. Noen kikker på eBay, men det er få av oss som kjøper på eBay til rådyre priser. Stort sett er det to muligheter; ring Jørgen eller prøv Jerry. Jørgen Sundberg i Borlänge i Sverige skaffer det meste over natten, mens Jerry Greer er et godt alternativ i USA.

DSC_0044

Har du noen gang funnet noe på Ekebergmarkedet? Brukte Indian deler finner du gjerne på fredag kveld før markedet åpner, eller nye deler på standen til Norsk Indian Klubb. Ekebergmarkedet vår og høst er den beste plassen å finne Indian deler på i Norge, men hva gjør du hvis du ikke finner delene i Norge?

Det beste markedet av Indian deler finner du i Enköping den andre helgen i februar hvert år. Markedet trekker til seg alt som kan krype og gå av selgere fra Europa. Selgerne kommer fra Polen, Tyskland, Danmark, Finland, Sverige og Norge. Kjøperne komme i hovedsak fra Sverige og Norge. Her handles det i svenskekroner, EURO og dollar. Prisene er høye, men her finner du de delene du ikke finner noen andre steder. For nydelige skinnseter fra Polen må du bare betale prisen og frakte varene selv til Norge.

DSC_0010

Årets Indianmarked ble arrangert hos STRULS MC 10. og 11. februar med 29 norske deltakere. Mange i den store norske delegasjonen hadde reist lengre enn langt. Ola Isaksen reiste helt fra Andenes, mens Jan Nybø, 2 x Vadset, Flovikholm, Kurt Dale hadde kjørt 85 mil en vei for å komme på markedet. Trollebø kom fra Trondheim, mens vi fra Østlandet kjørte bare 100 mil for å komme fram og tilbake til dette supermarkedet for Indian deler.

STRULS MCC eier en «dansbana» som har både arealer innomhus og utomhus. Markedet skjer innomhus, og sjarmen er å overnatte under salgsbodene fra fredag til lørdag. Primitivt, – men meget sosialt. En trend er imidlertid at folk nå heller overnatter på hotell enn å ligge på gulvet. På et hotell forsvinner sjarmen!

DSC_0040

Jens Østli var vel den som kjøpte mest, mens kremmeren Kurt Dale solgte og solgte helt til han måtte reise tidlig lørdag morgen for å rekke et annet arrangement på Røros. Stein Fossheim kjøpte ikke noe, men som han sier så er dette sesongåpningen for oss Indian eiere, og den vil han ikke gå glipp av. Tore Halvorsen vant festen, mens debutanten Kenneth Høytomt måtte taste koden en rekke ganger for å tømme en minibank som bare ville gi ham vekslepenger. En meget fornøyd debutant kom seg hjem til Askim på lørdag kveld med hendene fulle og lommene tomme. Rune Stjernen fikk hentet hjem sin nyoverhalte Indian 1913 motor, og vi gleder oss nå til å se dette smykket på veien.

Nå er det Ekebergmarkedet som er neste marked (lørdag 6. mai), og der har Norsk Indian Klubb sin stand i eplehaven der vi denne gangen skal stille ut fargerike Indian Chiefs med skirted fenders-, og drive PR for Indian. Finner du ikke Indian deler i Enköping eller på Ekeberg så må du nok til et marked i USA. En tur til Davenport tidlig i september er et godt forslag.

 

This entry was posted in Ukategorisert. Bookmark the permalink.

Leave a Reply