Polaris Industries Inc. kjøper Indian

av Petter Kristoffersen

Polaris Industries Inc. har annonsert 19 april 2011 oppkjøp av det amerikanske V-Twin merket, Indian. Polaris produserer et annet amerikansk ikon, Victory.

Scott Wine (administrerende direktør i Polaris Industries, Inc.) sier: “Vi er glade for å være en del av revitaliseringen av et historiskt amerikansk merke.
“Indian bygget Amerikas første motorsykkel. Med vår teknologi og visjon, er vi sikre på at vi vil levere den klassiske Indian motorsykkel, forsterket av den kvalitet og ytelse som Polaris og Victory er kjent for.”
Polaris sier Indian vil operere som en selvstendig forretningsenhet. Victory er ett nytt motorsykkel merke fra Amerika med sin oppstart i 1998.

Victory har 2 forhandlere i Norge noe som lover godt for kjøp av ny Indian her på oljeberget! Indian har vært eid av 2 private firmaer og selges nå til ett stort børsnotert selskap Polaris med salgstall for 2010 på 2 milliarder dollar . På Indian fabrikken i dag arbeider det 25 personer mot Victory fabrikkens 700 ansatte !

Flere av Indian forhandlerne fra Indian Gilroy tiden 1998-2004 valgte Victory som sitt nye merke, og nu er ” ringen sluttet” .

Les mer om saken på Bikeport.no

This entry was posted in Retro Indian. Bookmark the permalink.

Leave a Reply