Klar for Enköpingmarkedet…

Endelig er vi i gang med 2018 og terminlisten vår. Om nøyaktig en måned er det første punkt på programmet; Indianmarkedet i Enköping. Som tidligere år vil Norsk Indian Klubb oppfordre medlemmene til å ta turen over kjølen, og besøke åstedet for Svenska Indiansällskapets årsmøte og Nordens største Indiandelemarkedet.

En slik tur gir inspirasjon, muligheter for å knytte kontakter og av og til et funn i delehaugene. Særlig er nettverket av deleselgere og entusiaster viktig; finner du ikke det du er ute etter, er det alltid en som vet om én som kjenner en annen, som hadde en slik del for noen års siden. Ja, dere som har vært der skjønner hva jeg mener. Og så er det alltid masse trivelige folk der, som driver med akkurat det samme som deg.

Deleselgerne er vanligvis fra Sverige, Norge, Tyskland, Finland og Polen og markedet starter tidlig lørdag morgen. Men mang en handel blir gjort allerede fredag kveld, så det lønner seg å være på plass allerede da.

Norsk Indian Klubb gjør som tidligere år og hjelper våre medlemmer til kompiskjøring til Sverige. Det vil si at vi lager lister over hvem som ønsker å bli med fra Osloregionen og forsøker å organisere biler som blir med bortover. Mange har egne opplegg og egne behov, men de som vil reise fra Oslo-området på fredag kan melde sin interesse til postmaster@indianklubb.no, så skal vi se om vi kan ordne samkjøring. Det er jo flott å ha noen å reise sammen med.

En typisk Enköpingtur starter fredag i tolvtiden, fra et avtalt samlingssted i nærheten av Oslo. Vi kjører først til Årjäng for litt innkjøp, og videre til Grums, rett før Karlstad, hvor vi spiser middag på Rasta. Videre er det kjøring, kun med nødvendige stopp før vi ankommer Strul MC i Enköping i syvtiden. Her blir det sosialisering og møte med gamle venner, før vi går til ro og prøver å få litt søvn før markedet på lørdag. Hjemreise blir det vanligvis i tolvtiden, med lunch et sted underveis, litt handling i Töckfors, før vi er hjemme igjen.

Reisen til Enköpingmarkedet skjer vanligvis med bil, men det er også mulig å reise dit med tog. Overnattingen i Enköping skjer vanligvis i sovepose, på liggeunderlag i markedshallen, men det finnes også muligheter for hotellovernatting i sentrum, også flere steder. Ulempen er noen kilometers gangavstand, men man kan også praie en taxi. Alt løser seg.

Vi håper mange blir med oss til Sverige i år!

 

 

This entry was posted in Klubbdrift, Løp og treff, Marked, Terminliste. Bookmark the permalink.

Leave a Reply