Resultat fra Indian Summer Meet 2013

Indian Summer Meet ble arrangert i vekslende vær i Valdres helgen 9.-11. august, men på den store løpsdagen lørdag var det sol og oppholdsvær. 7 deltakere kjørte den lange fjellturen til Bygdin og Valdresflya, mens 14 deltakere kjørte hillclimb opp Fodnesveien før de kjørte en god runde opp Vestre Slidre og over til Østre Slidre til Valdres Folkemuseum i Fagernes.

Til utstillingen på Valdres Folkemuseum kom det 35 amerikanske veteranmotorsykler. De 3 eldste syklene var alle fra 1916; HD, Henderson og Indian! Ellers var det både ACE, Excelsior, HD og et godt utvalg av fargerike Henderson, og to Indian Four på utstillingen. Trolig er dette den største samlingen av eksklusive amerikanske motorsykler som noen gang har vært i Norge.

Totalt på treffet var det 45 motorsykler, og til sammen var det 57 deltakere. NVMC var representert med klubbsekretær Rolf Barry-Berg og styremedlem Jan Bue David-Andersen. Johan Ullenby fra Skåne i Sverige hadde kjørt imponerende 85 mil for å kommer på treffet. Og trolig like langt langt for å komme hjem igjen? Johan var deltaker på Trondhjemsridtet i 2012, og var spesielt invitert til årets Indian Summer Meet med sin HD fra 1940. Johan er en ekte Norgesvenn, og han har allerede meldt seg på til neste års Trondhjemsridtet 1919.

Bad Luck vandrepremien ble ikke utdelt i fjor, og heller ikke i år. En deltaker var lenge i faresonen, serviceteamet var på vei, men han reddet seg pent ut av situasjonen da NRK kom med kameraet sitt.

Nasjonalidretten melkespannkast foregikk på Festplassen på Valdres Folkemuseum, og vinnerne ofret både egen og til dels andres helse for å komme på pallen.

Resultater

Pony-klassen; Lilleba Volle, 16 meter

Scout-klassen; Geir Johansen, 14 meter

Chief-klassen; Bjørn A. Hvaleby, 12,20 meter

 

Fagjuryen besto av Halvor Midtvik, Jan Ove Flovikholm og Kjell Søreide. De hadde en meget vrien oppgave, men de gjorde følgende valg etter lange og harde diskusjoner;

 

Klasse II (1916-1925), Rolf Voll, Norge, Indian Powerplus 1916

Klasse III (1926-1935), Kjell Åke Carlsson, Sverige, Indian Four 1935

Klasse IV (1936-1945), Espen Volle, Norge, Indian Four 1941

Klasse V (1946-1953), Petter Kristoffersen, Norge, Indian Chief 1946

 

«Juryens Frie Valg»; Jørgen Sundberg, Sverige, Henderson 1924.

Begrunnelse; «En original firesylindret Henderson med en utrolig flott patina».

Beste motorsykkel i gjesteklassen; Veimar Samuelsson, Sverige, Henderson KJ 1929.

 

Snittiden for hillclimben i Fodnesbakken var satt til 34 km/t. Med løypas lengde på 4,2 km var riktig tid 7.25. Det ble delt førsteplass mellom Halvor Midtvik og Rune Stjernen med et avvik på bare 3 sekunder. Stein Fossheim kapret 3.plassen med et avvik på 21 sekunder. Med to vinnere må derfor Halvor og Rune dele på å ha vandrepremien, »Beste Rytter /Roar W. Schjerven`s vandrepremie», på peishylla fram til neste år.

Forøvrig fikk Jan Bue David-Andersen premie for beste tilhenger (med en fantastisk komplett og original Indian Powerplus 1917 med sidevogn ), mens Rolf Barry-Berg fikk premie for sin rødmalte Zundapp. Unge Sverre Dreng i debutantklassen (les: øvelseskjøring med intercom) fikk premie for sin Honda 1976. Han fikk en rød Indian t-trøye i premie og arrangørene håper at han kan bli inspirert til å kjøpe seg en Indian,- og ikke følge i sin fars hjulspor og kjøpe en HD. »Eit rikare liv»!

Avisa Valdres hadde i uken før arrangementet et helsides oppslag om Indian Summer Meet, og et nytt oppslag tirsdag i uken etter arrangementet. NRK Hedmark / Oppland hadde oppslag på mandag, og dette oppslaget finner du på NIK’s hjemmesider www.indianklubb.no. Bilder finner du også på www.motorcycles.olsens.no#home, og på våre egne hjemmesider.

På treffet ble det offentliggjort at Fønhusgruppen hadde fått inn sikker informasjon om at restene av Mikkjel Fønhus sin Indian 1917 var kastet i elva fra brua i Bagn. NRK skal være med nårdykkere skal lete, og vi håper på enda et innslag om Mikkjel Fønhus og hans Indian på NRK Norge Rundt.

Norsk Indian Klubb feirer sitt 10 års jubileum i november, og i 2014 arrangeres Indian Summer Meet som Nordisk Indian Treff. Da det til neste år er 10 år siden det første Indian Summer Meet ble arrangert på Tretten i Gudbrandsdalen vil Norsk Indian Klubb allerede nå invitere til en ekte jubelmarkering på Leira i tiden 7.-10-august 2014. Eiere av spennende amerikansk motorsykler (fra før 1954) bør tipse oss allerede nå slik at vi snarest kan få sendt ut invitasjoner til feiringene neste år. Vel møtt!

Norsk Indian Klubb’s løpskomitè v / Arne Bjørn Hoel

Se Avisa Valdres reportasje fra Folkemuseet

Se bildene fra treffet her

 

This entry was posted in Ukategorisert. Bookmark the permalink.

Leave a Reply