RESULTATLISTE Indian Summer Meet 2024

Etter å ha arrangert Indian Summer Meet 6 ganger i Gudbrandsdalen, 11 ganger i Valdres og en gang i Telemark, var det tid for Indian Summer Meet i Gudbrandsdalen helgen 15. -18. august. På fredag 16. august var det overlevering av en 1916 Indian m/ sidevogn til Norsk kjøretøyhistorisk museum, og på lørdag ble det etter arrangementet med mountaintour, hillclimb og slowrace holdt premieutdeling. Premieutdelingen ble avholdt etter festmiddagen i STORSTUGU på Hunderfossen Hotell & Resort, – og her er vinnerne;  

Lengst kjørende Tommy Södergren (til venstre). Foto: Peter Sederholm

Premie for lengste kjørte distanse på Indian til treffet ble tildelt Tommy Södergren fra Sverige. Tommy vant også i 2022 så han ble ikke spurt igjen om hvor langt han hadde kjørt hjemmefra. Tommy fikk et stort klubbmerke og ei t-skjorte, men han ville nok heller ha ei flaske vin. Som takk for fremmøtet fikk alle de 5 andre svenske deltakerne ei t-skjorte som takk for deltakelsen. Det er fantastisk flott at 5 svenske deltakere (Jørgen, Veimar, Tommy, Hans, Johan) kommer igjen og igjen, og denne gangen var det også en «ny» indianer med på laget. Fredrik Eriksson har vi møtt mange ganger i det internasjonale Indian miljøet, han var på International Indian Rally Norway i Vrådal, men dette var hans første Indian Summer Meet.

Tarjei Skræi med familie fikk oppgaven med å kjøre REDNING, men det var heldigvis ingen som trengte assistanse under løpet. Det var litt underlig da vi på torsdag hadde henvendelser om bistand fra to deltakere som hadde problemer på veien til arrangementet. Vår deltakerservice REDNING gjelder under løpet, men vi hentet inn den ene og den andre klarte å komme seg videre uten vår hjelp. Den ene trengte vel egentlig bare bensin (?), mens den andre skrudde hele fredagen og klarte å stille til start på lørdag. Imidlertid havarerte han på vei hjem fra treffet på søndag, men det var et oppdrag for IF. «Helt hjem» avtalen er gull!.

Ingen fikk BAD LUCK premien til spott og spe plassert på peishylla fram til neste Indian Summer Meet.

Slow Race:

Det ble tradisjonen tro avholdt slowrace etter innkomst på lørdag. Gamle kanoner som Gunnar Hop og Pål Aasen bommet på dagsformen mens nykommeren Morten Geertz viste storform, men det var nok gode gamle Stein Fossheim som kunne hovere og bade i champagne etterpå.

Slowrace på campen. Foto: Stein Fossheim

Et Indian Summer Meet har alltid en fagjury som bedømmer syklene, og denne gangen var det styret ved Stein Fossheim og Arne Bjørn Hoel, og Jørgen Sundberg fra Sverige. Det var ingen uenighet eller sterke diskusjoner i valget av vinnere.

Resultatliste:

Klasse I ( 1901 – 1915 )  Ingen deltakere

Klasse II ( 1916 – 1925 )  Gunnar Ole Vadset, Indian PP 1921 m/ sidevogn

Klasse III ( 1926 -1935 )  Bjørn Spitsberg, Harley-Davidson 1927

Klasse IV ( 1936 -1945 ) Morten Geertz, Indian Chief 1937

Klasse V ( 1946 – 1953 ) Hans Helldèn, Sverige, Indian Chief 1947

Juryens frie valg;  Indian Scout 1924, eiet av Arild Åsen. Juryen uttalte; »Dette er en rimelig original motorsykkel som har sin sjarm ved at den ikke er restaurert!».

NYE LOSNA HILL CLIMB:

På Indian Summer Meet er det alltid hillclimb, og de første hillclimbene på Losna ble kjørt allerede i 2004 -2009. Den gang var det noen som ikke ville kjøre på oppgitt tid, men heller sette «bakkerekord». Senere ble det Fodnesbakken og Trillebakkadn i Valdres, og i Telemark kjørte vi veien opp til Vrådal Alpinsenter. Planen var at vi igjen skulle kjøre den sagnomsuste løypa til gode gamle Losna Hill Climb, men pga. mye regn og tung tømmertransport var den originale veien opp til Veslesetra uaktuell. Imidlertid fant vi ei parallell vei til Vesleseterveien, og den fikk navnet NYE LOSNA HILL CLIMB. Den nye veien er bedre og bredere enn den gamle og den ble derfor valgt av oss som en meget god erstatning.

Gunnar Hop i Hill Climb løypa. Foto: Peter Sederholm

Fordi den nye løypa er brei og har god veistandard valgte vi 40 km/t som idealtid, men den hastigheten klarte ingen å matche. Løypa på 5,7 km var langt lengre enn de tidligere løypene. Vinneren av det første NYE LOSNA HILL CLIMB ble svenske Kristian Eriksson med sin originale Indian Chief 1933. Han klarte hastigheten 37,24 km/t, mens på de neste plassene kom Bjørn Spitsberg ( 36,91 km/t ) og Henning Trulsrud ( 36,45 km/t ). Det var hele 21 deltakere med på hillclimben. Etter endt konkurranse fortsatte deltakerne over fjellet til lunsj på Segalstad Seter sammen med deltakerne fra mountaintouren.

Alt tyder på at Norsk Indian Klubb vil arrangere Indian Summer Meet på Hunderfossen Hotell & Resort og i samarbeide med Norsk vegmuseum i 2025. Datoene er 14. – 17. august 2025 som er 14 dager etter det internasjonale Indian Rally i Danmark, og vi håper at våre medlemmer deltar både på Mosten og på Hunderfossen.

Arne Bjørn Hoel. Formann løpskomitè      

This entry was posted in Ukategorisert. Bookmark the permalink.

Leave a Reply